2017

Jag ser fram emot detta år. Förhoppningsvis kan jag lugna min inre stress och häva min depression. Jag har vissa uppgifter som ska göras under min sjukskrivning fram till slutet av januari. Jag har bestämt att de sista dagarna på det här året ska få gå i total vila utan ett endaste måste men sen kör jag igång. Har gått på högtryck i hjärnan flera månader och nu när julen är över och sjukskrivning heltid blivit ett faktum så pös liksom luften ur mig och jag har varken ork eller energi att tänka eller göra nått. Det är bra då det egentligen innebär att jag "lugnat" ner mig lite. 
 
Jag kommer inte ha några nyårslöften utan bara löften att fortsätta jobba med mig själv. Det är som jag skrivit förut något jag måste göra hela mitt liv men förhoppningsvis blir det lättare och jag blir starkare. Det har gått framåt för idag tycker jag ju faktiskt om mig själv och skäms inte över min känslighet. Det finns människor som tycker att man är svag för att man är känslig. Det är ju faktiskt ganska lustigt för vad är det som säger att man är en bättre människa då man inte är känslosam. Det är kanske tvärtom då känslomänniskan vågar visa mer av sig själv. Ja vem vet vad som är perfekt egentligen. Men samtidigt har jag svårt att förstå människor som inte är känsliga så jag är inte bättre. Vi är faktiskt alla bra hur vi än är huvudsaken att man beter sig och gör bra saker. 
 
Sen att alla inte uppskattar min personlighet är inget jag kan göra något åt. Man kan inte älska alla så jag begär inte att alla ska älska mig heller. 
 
Men som sagt nu ser jag fram emot ännu ett nytt år där min ekonomi förhoppningsvis blir bättre (det här året som många andra år har varit aningens kämpigt), Kaloriräkningen ska upptas från den 2 januari och då gäller det att tänka på vad som stoppas in i gluggen, få ordning i mitt hem så att jag trivs. Pratade med några vänner före jul och det är ju så att ett hem är ju där man får till det hemtrevligt och mysigt inte vart det är. 
 
Det här året har jag både fått och förlorat men det är ok. Livet är upp och ner, bra och dåligt men man måste göra det bästa av det och när jag mår dåligt glömmer jag det så lätt. Nä 2017 ska bli ett riktigt bra år som innehåller både vila, rekreation och händelser som berikar livet och massor med mys med mitt älskade barnbarn ❤ och många, långa promenader med finaste Marre ❤ Jag ska inte ställa så höga krav på mig själv och försöka go with the flow .... fastän det är lite svårt för mig 😎 
0 kommentarer

Nu är det inte länge kvar

Som jag längtar efter ett nytt år. Känns ibland som att man alltid skriver så och så kan det ju vara men det är min blogg och mitt mående så stå ut 😎
 
Mitt mående i år har verkligen varit upp och ner och sen i somras har det inte varit så mycket uppåt och jag har svårt för att bara andas och vara. Som idag när jag låg i sängen och försökte vila och jag inte kunde koppla bort ljudet utanför fönstret (trafik på avstånd) som jag i vanliga fall inte ens hör bidrog till en inre stress jag inte ens varit med om. Det blir liksom helt galet. 
 
Jag har inte gillat julen på många många år då det är kopplat till mindre roliga minnen och sedan separationen från ungarnas pappa skapat prestationsångest. Men jag har alltid älskat advent och dess vackra färger och fina ljuskällor överallt. Det här året har jag inte njutit förutom en kväll i kyrkan med julgospel. Jag hade velat sitta och lyssna på julmusik eller vad som helst med en stor kopp med varm choklad, gått ut och ätit, strosa på stan då julklapparna redan varit färdiga (vilket i år inte är en verklighet), känna nån slags inre frid och vara helt utan stress och ångest. Men nej så onödigt att det ska vara så. Jobbet ska vi inte ens prata om då jag bara blir stressad då jag tänker på det. Till vilken nytta? Man gör ju det man hinner men den tanken har inte funkat under hela december och smärtan i skuldran son jag har haft har gjort att sömnen näst intill varit obefintlig. 
 
Nästa år är en helt tom bok som jag måste se till att fylla bladen med händelser som jag vill med både rekreation och roliga händelser och helt sudda ut den inre stressen som påverkar mig negativt. Jag tycker nog jag har lärt mig en del om mig själv men även om människor runt omkring mig och då kan man inte säga att det senaste halvåret har varit helt fruktansvärt för det är alltid bra att lära sig. Måste påminna mig om att man bara har ett liv och att det är skört så man måste göra det bästa av det. Hoppas det funkar och att nästa år bidrar med mycket sol i mitt sinne. 
 
Det bästa med det här året är mitt underbara barnbarn som man bara älskar och skulle bara kunna sitta och titta på 😍 och självklart mina älskade barn.
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer