Skyldighet

Jag anser att varje person som skaffar barn är skyldig att göra det bästa man kan för att barnet/barnen blir älskat och får en så bra uppväxt som möjligt. Man kan inte bara skaffa dem för syns skull utan att lära dem vad som är rätt eller fel, att lära dem ta hänsyn och ta ansvar för sitt handlande, att lära dem att respektera andra, att lära dem att alla människor har lika värde, att lära dem pengars värde, att lära dem vara tacksamma, att lära dem vett och etikett, att lära dem att göra sitt bästa, att lära dem behandla andra som man själv vill bli behandlad, att visa dem att de betyder allt men att man inte får bete sig dåligt, att visa dem att de är älskade över allt annat och mycket mycket mer. 
 
En del kan ha hur många föräldrar som helst och inte har en uns av uppfostran medan andra som knappt har en förälder är väldigt bra uppfostrade. Man kan bli irriterad på barnen men vem sitter det i egentligen JO OSS FÖRÄLDRAR och miljön de vuxit upp i så tänk på det alla ni som skaffar barn. Det är inte bara ett nöje att göra dem utan man ska vara kapabel till att forma dessa underbara varelser till fina människor som ska fungera och må bra i vårat samhälle. 
 
Älska era barn och ge dem bra förutsättningar till att bli underbara vuxna. Lär dem inte bara att har man pengar så löser sig allt. Ja de behövs men de gör inte människan. 
 
0 kommentarer